Over mij

Hoi! Ik ben Marieke Winkelhorst, geboren in 1982 en getrouwd met Marc. Samen met hem heb ik twee fantastische, begaafde en hoogsensitieve zoons (2010, 2013).

Ik ben ooit begonnen als fysiotherapeut en heb jarenlang in Het Zonnehuis in Zwolle gewerkt. Hier revalideerde ik cliënten die bijvoorbeeld een hersenbloeding hadden meegemaakt. Deze werkzaamheden bestonden eigenlijk al meer uit coaching en dan klassieke fysiotherapeutische behandelingen. Naarmate mijn zoons ouder werden, merkte ik dat ik steeds meer over (hoog)begaafdheid en hoogsensitiviteit wilde weten om ze zo goed mogelijk te begeleiden met de uitdagingen die hun karaktertrekken met zich meebrachten.

In deze periode heb ik besloten het roer volledig om te gooien en een carrièreswitch tot expert hoogsensitiviteit te maken. Op deze manier kan ik mijn passie voor het vakgebied met meer mensen delen. Ik wilde wetenschappelijk onderlegd kunnen coachen en heb hiervoor de HBO+ opleiding  Psychologie van HSP (Hoogsensitiviteit) in Nijmegen gevolgd. Al voordat ik aan deze studie begon kreeg ik de kans om bij Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Apeldoorn aan de slag te gaan om het geleerde in de praktijk te kunnen brengen en veel ervaring op te doen.

Nadat ik mijn studie heb afgerond, ben ik per september 2020 als zelfstandig coach verder gegaan en heb ik Praktijk HSP opgericht. Vanuit mijn eigen praktijk heb ik een samenwerking met meerdere bedrijven:

Om niet alleen coaching op de karaktertrek Hoogsensitiviteit te kunnen bieden maar ook op de wisselwerking ervan met de omgeving van de cliënt, volg ik sinds september 2022 de Basisopleiding Systemisch Werk bij de Academie Voor Systemisch Werk.

Voor mij is iedereen uniek en bestaat er geen norm. Je bent al helemaal oké en hoeft niet passend gemaakt te worden in deze maatschappij. Soms kan het wel fijn zijn wat hulp te krijgen als het een uitdaging wordt om af te stemmen met de wereld om je heen. Wie ben ik? Wat voel en ervaar ik allemaal? Wat zijn mijn waarden en normen? Zelfkennis, zelfzorg en zelfcompassie zijn hierbij mijn uitgangspunten.