Ben jij hoogsensitief?

Kan jij genieten de de kleine, mooie dingen in het leven zoals de eerste vogeltjes die je in de lente hoort fluiten terwijl de zon door de wolken probeert te prikken? Voel jij intuïtief aan hoe een ander zich voelt, terwijl dat bijvoorbeeld voor je collega helemaal niet zichtbaar is? Voel je je al snel overprikkeld in een grote groep mensen of een drukke stad? Vinden anderen jou te gevoelig, te emotioneel of misschien zelfs wel een aansteller?

Grote kans dat jij hoogsensitief (HSP) bent, net als 15 tot 20% van de wereldbevolking! Dit is een prachtige eigenschap die veel mooie kanten, maar helaas ook enkele uitdagingen met zich meebrengt. Gelukkig werd en wordt er veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en zijn veel van de kenmerken van HSP vanuit dit onderzoek verklaarbaar.

In de komende tijd zal ik regelmatig nieuwe artikelen plaatsen over HSP. Hierin lees je de belangrijkste conclusies uit wetenschappelijk onderzoek, leer je meer over de de relatie tussen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid en krijg je tips hoe je zelf op simpele wijze al voordelen uit je HSP kan halen.

Mocht je niet kunnen wachten, neem gerust eerder contact met me op als je vragen hebt!